• Fog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mit jelent az,hogy a fog mögött" eltünt a csont" bár nem fáj de állitólag muszáj kihuzni? Lehet-e ettől,hogy a másik oldalon a nyirokcsomó megduzzadt / 8X3 mm-es re/? Mi van akkor ha nem huzatom ki,okozhat valami problémát? 59 éves vagyok, infarktusom volt és Cután sejtes T lympohomám,ezért került sor nyaki UH és ott derült ki a nyirokcsomó duzzanat.

        Dr. Varga Éva válasza a fogászat témában

        Kedves Kérdező! A gyökércsúcs körüli krónikus gyulladás ráterjedhet a fog körüli csontállományra, ez okozhatja annak lebomlását, amit a röntgenkép is mutat. Ez gócként szerepel a szervezetében és a fertőzés a fogtól távoli szerveket is megbetegítheti. Ezért valóban indokolt lehet a fog eltávolítása. A gyulladt fog okozhatja a nyirokcsomó duzzadását, de az azonos oldalon és inkább az alsó fogak esetében. Az alapbetegsége miatt előtte érdemes a kezelőorvos, vagy családorvos tanácsát is kikérni a rendszeresen szedett gyógyszerek miatt.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. június 06., 18:26; Megválaszolva: 2011. június 10., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: