• Feketés színű lyuk a fogon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! Egy fiúnak, akit nem rég ismertem meg, az első két metszőfogán van két elég feltűnő sötét mély lyuk. (amit szerintem ha lekaparna a fogorvos, akkor nagyon feltűnő üresség maradna ott helyette. Ezért is félek megkérni, hogy menjen el fogorvoshoz, másrészt meg a módszer, hogy hogyan lenne ezt illedelmes :D Azt szeretném kérdezni, hogy hogy hívhatják ezt, amikor már így kikezdte az illető fogát valami, "fogszuvasodásnak" vagy fogkőnek nevezzük azt ami ezt a sötét mély lyukat csinálhatta? A másik kérdésem pedig az, hogy ha csókolózunk, akár ha ez fogszuvasodás, akár ha fogkő, elkaphatom én is vagy ez nem terjed ily módon? Igazából mostanában vettem észre, hogy elég sok hasonló fekete lyuk van a hátsó fogain is, vajon mit ronthatott úgy el? Nem tudok róla hogy annyi édességet enne, vagy hogy ne mosna fogat... Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogszuvasodás témában

        Kedves Kérdező! A barátja fogszuvasodásban szenved, érdemes lenne elmennie fogorvoshoz, aki a szuvas fogrészt megfelelő előkezelés után ki tudja pótolni. A fogszuvasodás nem fertőző, de a fiú szájhigiéniája kívánni valót hagy maga után, az biztos.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 27., 23:31; Megválaszolva: 2011. május 29., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: