• Fájdalomcsillapító

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Külföldön dolgozom, nehezen boldogulok az itteni ellátó rendszerben, ezért ezen az úton szeretnék választ kapni kérdésemre. 'Egy hónappal ezelőtt egy öttagú hidat ragasztottak fel a fogsoromra. Azóta mindennapos fog illetve arcfájás gyötör, amely gyógyszerekre megszűnik. A fogorvos nem látja okát a fájdalomnak. Valószínűleg neurológiai probléma, amyet ki kell vizsgálni. A kérdésem: Mennyi ideig szedhetek fájdalomcsillapítót napi (max. 2 szem)rendszerséggel? (Saridon, Algopirin)

        Dr. Varga Éva válasza a fájdalomcsillapító témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben panaszai éppen a fogpótlás felragasztása után kezdődtek és előtte nem tapasztalt hasonló tüneteket, mégis inkább fogászati problémára gondolnék. Nem említi, milyen anyagból készült a híd, a fém alapú pótlások okozhatnak allergiás tüneteket. A fog csiszolásakor, minden óvatosság mellett is begyulladhat a fog, ha a csiszolt felszín közel kerül az ideget tartalmazó pulpakamrához. A hamarabb érintkező fogfelszín, vagy a túlérő híd is okozhat panaszokat. Jó volna, ha újra fel tudná keresni fogorvosát, az említett fájdalomcsillapítók szedését 6-10 napnál tovább nem ajánlják mellékhatásaik miatt.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. április 16., 19:05; Megválaszolva: 2011. április 20., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: