• Maradandó fog növ. rendellenessége

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr! 13 éves unokám kihullott tejfoga helyére a maradandó foga csak részben nőtt ki, rövidebb, mint a többi. Várható, hogy esetleg később még tovább fog nőni, vagy így marad? Ez a fog elől van és egy kislánynál ez nem túl szép. Várom véleményét. Tisztelettel

        Dr. Varga Éva válasza a fogászat témában

        Kedves Kérdező! Ebben a korban a a metszőfogak áttörése már befejeződik, de ezt megakadályozhatja a frontfogak torlódása, a fog alaki rendellenessége, vagy valamilyen trauma. Röntgenfelvétellel ellenőrizhető a foggyökér állapota. Ha mindent rendben találtak és csak az áttörés állt le, ez fogszabályozó kezeléssel szépen korrigálható. Minél hamarabb kezdenek a kezelésbe, annál könnyebben és gyorsabban tud a fog a helyére illeszkedni.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. április 12., 20:20; Megválaszolva: 2011. április 14., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: