• Foghúzás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 1 órája húzták ki a fogamat, sajnos vésni is kellett, nagyon darabos volt. Akkora seb maradt a foghúzás után, hogy kilátszott alóla a csont és be kellett varrni. Nem mondták, hogy vissza kellene-e mennem varratszedés vagy bármi másra. Dalacin-t írtak fel. Az lenne a kérdésem, hogy miket és mennyi ideig nem fogyaszthatok?

        Dr. Varga Éva válasza a foghúzás témában

        Kedves Kérdező! Követlenül a fogeltávolítás után ne öblögessen, ne szívogassa a sebet.Néhány napig kerülje a tejtermékek fogyasztását, mert jó táptalajként szolgálnak a baktériumok számára. Próbáljon inkább pépes ételeket fogyasztani, rágáskor pedig az ellentétes oldalt használja. Ne hajolgasson, ne végezzen nehéz fizikai munkát. Fájdalom esetén fájdalomcsillapítót bevehet, a Dalacin gyulladáscsökkentő, de tartsa be a pontos adagolást. Ha duzzanatot észlel az arcán, jegelheti, de csak puha textilen keresztül. Másnaptól puha sörtéjű új fogkefével tisztítsa a seb környékét, naponta kétszer használhat szájöblögetőt, ha nem szivárog vér a sebből. A varratot hat-hét nap után szokták eltávolítani, de telefonon keresztül megkérdezheti nem használtak-e felszívódó varratot, akkor nincs teendője. Remélem segítettem, de bármi probléma esetén nyugodtan jelentkezzen újra fogorvosánál.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. április 12., 16:20; Megválaszolva: 2011. április 13., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: