• Gyökértömés utáni fájdalom??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Gyökérkezelés után állok gyökértöméssel és fölötte próbatöméssel. Gyökérkezelés 3 alkalomból állt,és utána feszítő fájdalom jelentkezett mikor ráharaptam a fogamra ,de csak pár óráig volt ez a fájdalom jelen,utána a következő kezelésig ami kb 1 hónap múlva volt nem volt semmi jele a fájdalomnak,ezért nem is mondtam a fogorvosnak. Most már negyedik napja van meg a végleges gyökértömés és a feszítő fájdalom ha összeszorítom a fogsorom amit a fogam gyökerétől érzek.Viszont a fájdalom előjön magától is a nap folyamán inkább esténként. Ha kívülről megnyomom az arcom az állkapcsom fölött akkor erősebben fáj.visszamentem tegnap ,de mivel röntgen alapján tökéletes a gyökértömésem ,ezért nem fájhat nagyon és hazaküldtek ,kiváltottam egy dalacin nevű antibiotikumot,amelyet már 1 napja szedek 3x1 /napi adagban és enyhíti a fájdalmat már,de szeretnék véglegesen megszabadulni a fájdalomtól úgy hogy a fogamat megtartom mert 20 éves vagyok és jobb alsó hármasról van szó. A fájdalom nem elviselhetetlen,de órák után már nyugtalanító tud lenni,és még nem volt ilyen hogy fogászati kezelés után fájjon a fogam napok óta,pedig volt már másik gyökérkezelésem is ,és sok tömés. Szeretném megkérdezni hogy mi lehet az oka a fájdalomnak és hogyan szüntethető meg,vagy el fog-e múlni? Ki lehet-e a egy gyökértömést szedni ,hogy tisztuljon a fogam ,mert próbatömésekkel panaszmentes volt ? Most próbatömés van a gyökértömésen,és lett leszedve belőle kicsi.

        Dr. Varga Éva válasza a gyökértömés témában

        Tisztelt Kérdező! Gyökértömés után a fog érzékeny lehet a gyökércsúcs körüli területen bekövetkező szöveti nyomás következtében.Ez néhány naptól akár 1-2 hétig is elhúzódhat és függ az egyéni tűrőképességtől is. A fog elcsiszolásával a fogorvos tehermentesítette a fogát. Az antibiotikum gyulladáscsökkentő hatása sem azonnal alakul ki, ezért még legyen egy kicsit türelemmel és ön is próbálja kímélni ezt az oldalt. Fogorvosa mindent megtesz fogának megtartása érdekében és a rtg.felvétel is jónak bizonyult.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. február 05., 12:12; Megválaszolva: 2011. február 22., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: