• Fogíny ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktórnő elmentem a fogászatra a szemfogam és a mellette lévő be van gyulladva meg rögenezték és cisztát találtak azt javasolták hogy meg kéne műteni de előtte gyökérkezelésre kéne járjak. abban szeretném kérni a segitségét hogy most ön szerint jobb ha megműttetem vagy csak kezeltessem mert valójában félek ettől a mütéttől .Remélem hogy valami hasznosat tetszik nekem tanácsolni elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        A gyökérkezelés elkerülhetetlen. Azonban én egy fél éves várakozás után készítenék egy újabb röntgent ezekről a fogakról és ha az elváltozás nem kisebbedik, vagy ezalatt ez idő alatt bármilyen problémát okoz pl.: fájdalom, fistula jelentkezik (amin keresztül a genny ki tud ürülni az ínyen keresztül) akkor műteném meg. Mert lehet, hogy magától rendeződik és csak a gyulladásból adódó felritkulás látható a mostani rtg-en.



        Kérdés: 2010. november 23., 15:51; Megválaszolva: 2010. november 25., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: