• Leukoplakia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! A férjemnek leukoplakiat állapítootak meg. Jelenleg A-vitamin olaj ecsetelését javasolta a szájsebész. Szeretném megkérdezni hogy mennyire veszélyes ez a betegség. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a leukoplakia témában

        A leukoplákia egy jóindulatú rák megelőző állapot. Bizonyára a férje dohányzik, ami hozzájárul a kialakulásához. Ebből ritkán alakul ki rák. Azáltal, hogy csökkentené, a férje a naponta elszívott cigaretták számát sokat javulna, valamint az A vitamin is jó hatással van a gyógyulásra. Fontos az évenkénti fogászati szűrővizsgálat és a fogak rendbetételével is sokat tehetnek, hogy az a folyamat ne fejlődjön tovább.



        Kérdés: 2010. október 27., 18:39; Megválaszolva: 2010. november 02., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Kisfiam miatt kerestem meg önt, aki nemsokára 8 hónapos lesz. Az alsó két metszőfoga rendben kibújt, a felsők most készülődnek. Egyik oldalon viszont sárgás-barnás elszíneződést vettem észre néhány napja. Látszólag...