• Gyökérkezelés utáni fájdalom mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Két egészséges fogamat le kellett csiszolni, mert fogpótlást csináltatok. Sajnos a lecsiszolt fog begyulladt, és elhalt. Gyökérkezelést csinált az orvos, de ezek után feldagadt az arcom. Végül fel kellett vágni az ínyem, mert nem ürült, a genny. Antibiotikumot szedtem. Alohadás lement, de éjszakánként csak éreztem a fájdalmat. Most pár napja újra fájni kezdett a fogam teljes erővel de már nappal is. .Mivel az orvos várta, hogy teljesen elmúljon a fájdalom, nem zárta le a fogat, tehát még nyitva van. Az ínyemen kemény de nem duzzadt fájdalmat érzek. Nem tudom, hogy a fogamról fáj az ígyem, vagy az ínyemről a fogam? Mi lehet a fájdalom oka? Remélem nem kellesz a végén kihúzni a fogat, mert a fogsorom közben elkészült, már csak fel kellene ragasztani. üdv. Adrienne

        WEBBeteg szakértő válasza a gyökérkezelés témában

        Kedves Adrienne! Az én tapasztalatom az, hogy egy megfelelően kigyökérkezelt fog jobban gyógyul, ha gyógyszeresen lezárjuk, hiszen a szájüreg felől is nagyon sok baktérium és ételmaradék tud bekerülni a gyökércsatornába. De a hidat addig semmi esetre sem szabad véglegesen felragasztani, amíg teljesen helyre nem jött a fog. Ideiglenes ragasztóval akár 1-2 hónapig is lehet rögzíteni a hidat a gyökérkezelés után.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 25., 11:05; Megválaszolva: 2010. október 27., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: