• Fogszabályzó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! Köszönöm, hogy előző kérdéseimre válaszoltak! A mostani kérdésem a következő lenne: Kötelező-e az éjszakai fogszabályzó állandó után? 3 éve van fogszabim és 2 hónap múlva leveszik. Adtak egy csekket 20ezer forintról h fizessem be, mert ennyi az ára. Nem hiszem hogy fél évnél több ideig kellene, és mondta is a fogorvos h max 1-2 hónapig kellene használnom. Nem szeretnék 20ezret fizetni 2 hónapért, mert nem értem, hogy miért kéne. Ön mit ajánlana? Inkább fizessem ki és használjam, vagy nem szükséges? (a fogorvosom szerint szükséges lenne) Megéri 20ezret kifizetni érte, vagy esetleg mennyek más fogorvoshoz megkérdezni? (Ismerősöm apukája szintén csinál kivehetőket) Válaszát előre is köszönöm! Szandra! (elnézést, hogy ilyen kérdésekkel zavarom)

        WEBBeteg szakértő válasza a fogszabályozó témában

        Kedves Szandra! A kivehető készüléket azért kell hordani, hogy a rögzített fogszabályozó után a fogak továbbra is megtartsák azt a helyzetet, amit elértek 3 év alatt. Ezt minden rögzített készülék után kell hordani legalább fél évig. Retenciós készüléknek nevezik. Azért van, hogy miután a fogak között megszűnik a rögzített készülék miatti kapcsolat ( a húzás és feszítés), ezzel mégis kordában lehet tartania a fogakat, de nem kell 24 órán át hordani, de ez pont elég ahhoz, hogy a fogakat is ”rászoktassuk” az új keretek nélküli állapotra.



        Kérdés: 2010. augusztus 17., 13:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: