• Fogínygyulladás?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 4 hete voltam a fogorvosomnál és megállapította, hogy a jobb felső 5-ös fogamnál van egy kis fogínygyulladás, majd felírt rá Aperisan gélt. Kenegetem vele, van amikor szinte nem is érzem, de van amikor jobban érzem. (Nem is mindig ugyan azon a helyen fáj) Az orvos szerint egyetlen lyukas fogam sincs. Lehetséges mégis, hogy a fogam rossz és az fáj? Ha csak fogínygyulladásom van akkor az lehet 2 fog között is, ahol nem érem el? Meddig tarthat ez a folyamat? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a ínygyulladás témában

        A fogközökbe a fogkefe sajnos nem jut be,de a baktériumok ott is megtalálhatóak, ezért alakulhat ki ott is gyulladás. Ezeket a helyeket fogselyemmel vagy szájzuhannyal lehet tisztán tartani. Én leginkább a kettő együttes használatát ajánlanám, de ha nem tudja, vagy nincs türelme a fogselyemhez a szájzuhany nagy segítséget nyújthat és a használata is egyszerű. A tartályába lehet egy kis kupak szájöblítőt is tenni, amivel még hatékonyabbá lehet tenni a szájápolást. Ezt fogmosás után kell használni és arra való, hogy a fogközöket ill. azokat a helyeket is kitisztítja a vízsugár segítségével, ahová a fogkefe nem jut el. Valamint ajánlanék Önnek ínygyulladásra való fogkrémet pl.: ( Parodontax, Meridol ) és szájvizet (Corsodyl, Curasept, Chlorhexamed, Gengigél stb. )



        Kérdés: 2010. július 14., 17:44; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Kisfiam miatt kerestem meg önt, aki nemsokára 8 hónapos lesz. Az alsó két metszőfoga rendben kibújt, a felsők most készülődnek. Egyik oldalon viszont sárgás-barnás elszíneződést vettem észre néhány napja. Látszólag...