• Fültőmirigy gyulladás, vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor/Doktornő!

        Köszönöm az előző levelemre adott választ. Most viszont a páromról lenne szó. A férjem 30 éves, mostanában fogászati kezelésekre jár. Pár hete észleltük, hogy a fülénél, az arcon kemény csomó jelent meg. Azt hittük gyulladás, majd elmúlik, de nem múlt. Kb 3-4 hete jelentkezett a duzzanat. Jellegét tekintve kemény, viszont bőr alatt helyezkedik el és "mozgatható". A fogorvosa megijesztett, hogy talán daganat. Huzatra érzékeny az arca, viszont nem fáj sem a csomó, sem a környéke. Természetesen mihamarabb megnézetjük, de addig is várom mielőbbi, esetleges megnyugtató válaszukat.

        Tájékoztatás előre is köszönöm!

                            Üdvözlettel,

                                              F. Brigitta

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó témában

        Kedves Brigitta!

        Természetesen meg kell vizsgáltatni, de azért nem kell szerintem aggódni. Általában a mozgatható , környezetével nem összekapaszkodó dolgok nem veszélyesek.Lehet ez pl egy reaktív nyirokcsomó (=gyulladásos válaszreakció) , vagy lehet a fültőmiriggyel (fülünk előtt elhelyezkedő nagy nyálmirigy) összefüggő betegség.  Amúgy nem olyan ritka a fültőmirigy daganatok száma, DE ezek nagy része jóindulatú(a mozgatható,fájdalmatlanok főleg) és szépen eltávolítható .
        Szerintem amúgy ez egy nyirokcsomócska lesz, ami akár összefüggésben lehet a fogászati kezeléssekkel is.
                  
                                      Szép napot: Dr. Katona Pál

                                                          fogszakorvos és dentoalveoláris szájsebész  
                                                            


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-20 13:12:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: