• Foghúzás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Április 8án kihúzták a bal alsó 7-es fogamat.Két nappal később vissza kellett mennem,mert úgy éreztem,egy darabka bent maradt a belső oldalon/megjegyzem,húzás után a fogorvosom a fog gyökerére nézett rá,a húzás helyére csak rátette a gézt/. A darabkát elég fájdalmas módon csipesszel eltávolította,megjegyezve,hogy az egészet nem veszi ki,hogy ne essen be túlságosan az íny,majd érzéstelenítés után egy eszközzel megkapargatta -gondolom- a csontfelszínt a sebben,magyarázva,hogy most már minden rendben lesz,az íny rá fog nőni. Ma,két héttel a húzás után már csak egy kis rés látható,a belső részen viszont a maradék fogdarab még mindig érezhető és látható,irritálja a nyelvemet. Kérdésem,hogy helyesen járt-e el a fogorvos,vagy van-e még tennivaló a fogdarabbal? Mi a megoldás abban az esetben,ha az ingyenes, körzeti fogászati ellátás ilyen minőségű,viszont többezres kezelésre nem telik? Válaszát előre is köszönöm! Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a foghúzás témában

        Kedves Adrienn!

        Röntgenen látszik, ha gyökér maradt benn, és ha valóban az, akkor mindenképpen el kell távolítani. Kérjen beutalót a szájsebészetre vagy a Rendelőintézet szakrendelésére.

        Dr. Kiss Terézia fogorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 20:09:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: