• Krónikus fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

         28 éves vagyok, 10 éve folyamatosan fogorvoshoz járok. Alul is, felül is híd van feltéve, és sajnos lehúzódott az ínyem. Az alsó fogsoromat leszedték, ideiglenes van feltéve. Gyakran érzékeny, gyulladt az ínyem, pedig már sokat kezelték. Szeretném tudni, hogy rendes fogsort merjek-e így feltetetni, és, hogy az ideiglenes fogsor árt-e az ínyemnek? A fogaim gyökérkezeltek, és van két csapom. Gyakran sós ízt érzek a számban, és az állkapcsom gyakran fáj. Ha havonta egyszer nem kezelik, akkor mindíg begyullad az ínyem. Szövettani vizsgálat még nem volt, az allergia vizsgálat negatív lett. A felső fogsoromon a híd még a régi (3éves), de több helyen gyökérkezelés miatt át van fúrva. Az egyik gyökérkezelt fogam elkezdett fájni, ami eddig nem fájt. A fájdalom egészen az arcüregemig felhúzódott.Szeretném megtudni,hogy van -e valami megoldás.felső hidat nem tudom leszedetni mert nagyon sokba kerül.Milyen kezelés segíthet,

        Előre is köszönöm.

        Detti

        WEBBeteg szakértő válasza a fogfájás, ínygyulladás témában

        Kedves Detti!

        A felső hídnál a gyökérkezelt fogat érdemes lenne RTG-ezni, hogy nincs-e rajta krónikus gyulladás, ez esetben meg lehet műteni, és akkor a híd megmarad egy darabig.

        Alsó hídnál szintén a röntgen segítené a diagnózist, és hogy meg lehet-e tartani a fogakat. Ha fogágysoravadás van, nem biztos, hogy meg lehet tartani, és ilyenkor nem biztos, hogy megéri új munkát felrakatni rá.

        Az állkapocsfájdalom a híd levétel miatt lehet, hiszen ilyenkor süllyed a harapási magasság. A sós ízt a gyulladt íny, és a fogágybetegség okozhatja.

        A fogágybetegség nem valószínű, hogy elmúlik. Lassítani lehet, de a gyógyulás már kevéssé valószínű. Sokat tehet a jó szájhigiénével ezért. Fogkefével otthon is masszírozhatja, és használjon szájvizes öblögetést.

        Dr. Kiss Terézia fogorvos 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 18:43:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Kisfiam miatt kerestem meg önt, aki nemsokára 8 hónapos lesz. Az alsó két metszőfoga rendben kibújt, a felsők most készülődnek. Egyik oldalon viszont sárgás-barnás elszíneződést vettem észre néhány napja. Látszólag...
        Üdvözlöm! Tegnap kezdett a fogorvosom gyökérkezelést a 17-es fogamon. Kiidegelte, mindhárom gyökércsatorna most üres. Ideiglenes tömés után azonban erős, gyógyszerre nem múló fájás miatt kénytelen voltam visszamenni ma, ekkor a tömést...
        Tisztelt szakértő! Jobb oldalon lassan egy éve van már egy csomó. Ez az arcban helyezkedik el a az állkapocs mellet felül. A csont alul fut ki felülről. Magamnak jól kitudom tapintani. Az orvosnak nehezebben sikerült, de nem tudta megmondani mi...
        Tisztelt doktor úr! Kérdésem avval kapcsolatos lenne, hogy nemrégiben készítettem panorámaröntgent, és ebből az orvosok azt állapították meg, hogy bizony a bal alsó, ki nem nőtt bölcsességfogamat szükséges kiműteni (a mellékelt képen...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Két évvel ezelőtt aorta műbillentyűt (titánötvözet) kaptam, IE miatt. Akkor egy fogászati gócot találtak, 6 mm-es csonttasakot. A műtét előtt kihúzták a gócos fogam, plusz még két gyökérkezeltet. Azóta...
        Tisztelt Dr.Úr. Férjem már 15 éve fogprotézis viselő. Tavaly ősszel készíttetett egy újat /elhasználódott,nagy stb./ miatt. Azóta már még egyet, mondanom sem kell hányszor ment vissza különböző panaszok miatt. A felső állandóan...