• Ínyproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!
        Nekem olyan problémám van, hogy az erős és nem megfelelő fogmosás miatt szó szerint ledörzsöltem az ínyt olyan szinten, hogy már kilátszik a cementréteg is! Mostmár a legpuhább fogkefét és Sensodyne fogkrémet használok, de sokszor még így is felsértem az ínyt.Szoktam öblögetni különböző gyógyhatású oldatokkal + egy gélt is használok (ami gondolom rosszat nem tesz, de ezek szerintem inkább csak bakteriális fertőzésekre, ínygyulladásokra jó - amiben egyébként szintén volt részem).
        A kérdésem az lenne, hogy vissza lehet-e fordítani ezt az ínylehúzódást, mert iszonyúan szenvedek miatta!? A fogorvosom tanácsolta a szájzuhanyt is - nem tudom, ez segít-e a visszahúzódásban? Egyáltalán visszafordítható ez a folyamat, vagy mostmár így kell leélnem az életem???

        WEBBeteg szakértő válasza a ínyvérzés témában

        Kedves Kérdező!

        A folyamat sajnos vissza nem fordítható, de megállítható helyes fogmosási technikával., illetve az inygyulladás megszüntetésével, a fogak rendszeres fogkőtelenítésével+ a fogak nyaki részét , ha érzékeny el kell látni.( érzékenység csökkentő szerekkel való impregnálással, vagy töméssekkel. Léteznek amúgy ínykorrekciós műtétek, de csak korlátozott eredménnyel járnak inkább egy egy fogat illetően hatásosak
                                                                  Remélem segítettem 
                                                                                                Dr. Katona Pál

        Kedves Kérdező!

        Sajnos a folyamatot nem lehet visszafordítani.Érdemes odafigyelnie a fogmosási technikára. Kis, apró, körkörös, seprő mozdulatokkal, az íny felől a rágófelület felé és ne vízszintesen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-20 11:01:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 15:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: