• Orális fájdalomcsillapító nem hat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Párom (23 éves nő) nagyon begyulladt neki a bölcsességfoga és a körülötte levő íny, idegegek stb. Kisugárzik a halántékára, úgy érzi, hogy széthasad az agya. Már mindenféle fájdalomcsillapítót kipróbált rá: Advil Ultra forte, Panadol, Donalgin. Volt vele szájsebészeten, írtak fel neki fájdalomcsillapítókat, egyik se hat neki. Kapott a házi orvosától Contramalt, amire azt mondták hogy nagyon erős és az sem segített neki. Egyedül az intravánás fájdalomcsillapító, amit a háziorvosa adott be neki később. Kérdésem az, hogy mitől lehet, hogy nem hatnak neki a fájdalomcsillapítók? Kihez kéne fordulni? Fájdalmat már  hisztérikusan éli át, nem tud aludni se szinte. A fájdalmak általában rohamszerűen tőrnek rá.

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalomcsillapítás témában

        Kedves Kérdező!


        Amennyiben tényleg fogászati ok áll a háttérben, és ez valóban a bölcsesség foga akkor vélhetően a fogeltávolítás lenne a cél, főleg ha az előtte való fogai megvannak. Persze ez nem mindig egyszerű, sokszor műtéti megoldás feltételez, az pedig természetesen előjegyzés alapján csinálják szájsebészeteken. Addig viszont valamit tenni kell. Amennyiben a fog szuvas is, vélhetően fogbélgyulladása van a párjának. (a leítrak alapján elképzelhető.  Az pedig nagyon tud fájni)  Jó hatásfokú a fog megnyitása , az ideg eltávolítása. ( Mintha gyökérkezelést kezdenénk).
        Persze sokszor nem olyan egyszerű megtalálni hogy mi is okozza a fájdalmat, valóban fogászati háttér  az ok. Alapos pontos vizsgálattal persze legtöbbször kideríthető.
        Sajnos heveny fogbélgyulladás esetén tényleg nehezen hatnak a fájdalomcsillapítók, ezért nem a gyógyszerelés lenne a cél, hanem mihamarabbi pontos vizsgálat és adekvált cselekvés

           Természetesen a megoldás minden lehetőségét nincs módomban leírni, mivel a  pontos okokat nem látom, csak egy valószínű lehetőség megoldását taglaltam.

         Remélem azért segítettem
                                                         Dr. Katona Pál
                                                             fogszakorvos
                                                        dento-alveolaris szájsebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 13:04:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó