• Bölcsességfog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

         

        Múlt hét hétfőn kiszedték a bölcsességfogamat, még nem volt kibújva, úgy kellett kivésni, ami háromnegyed órába tellett mert nem volt hely ahol kivegyék. Kedden visszamentem hogy kiszedjék a gézt belőle. Csütörtökre valami váladék folyt ki a fogamból ami kellemetlen ízű és szagú volt. Visszamentem a szájsebészetre, raktak bele gyógyszert. Azóta kicsit jobb de még mindig érzem ezt a váladékot és fáj a fülem is nagyon. Ma varratszedésem volt és újra gyógyszert raktak a fogamba. A kérdésem az lenne, hogy mi ez és mikor múlik el? Xilox fájdalomcsillapítót kaptam, amit napi kétszer kellett szednem, de nekem napi egy granulátum elég volt. Még a mai napig is szedek napi egyet, mert fáj a fülem. De nagyon aggódok a granulátum miatt mert rengeteg mellékhatás van ráírva. Tudna nekem erről kicsi tájékoztatást adni? Illetve olyan kérdésem van, hogy régen a számat annyira ki tudtam nyitni hogy láttam a torkom, most ha kinyitom és a nyelvem előre tolom nem látom a torkom de nem fáj sehol sem a szám. Fog ez vátlozni és újra tudom nyitni a szám majd?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Barbus

        WEBBeteg szakértő válasza a bölcsességfog témában

        Kedves Barbus !

        Amit leírt az nem olyan ritka jelenség műtéti bölcsességfog eltávolítás után. Egy kicsi gyulladás kialakulása egy nehezített bölcsességfog eltávolítás után gyakori.
        Szerintem a kollégák által alkalmazott utókezelés helyes.
        A fülbe való sugárzó fájás is a gyulladás tünete, annak megszüntével a fájása is megszűnik majd.
        A fájdalomcsillapító gyógyszer, amit kiírtak általában nagyon jó hatásfokú. A leírt mellékhatások nagyon ritkák és a többi ilyen típusú készítményre is jellemzőek (Sőt a régebbi készítményekre még inkább). Ha nincs semmi kellemetlen melléktünete az orvos utasítása szerint nyugodtan szedheti.
         A szájnyítása nehézsége is oldódik majd. Kicsit lassabban mint a többi panasza. Ha tornáztatja akkor az segít egy kicsit.

                              Jobbulást kívánok
                                                              Dr. Katona Pál
                                                               fogszakorvos
                                                          dento-alveolaris szájsebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-16 12:56:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: