• Száj rák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.

         

        A problemam a kovetkezo:

        Az inyemen megjelent egy apro 1-2mm feher folt, korulotte pirosas szinnel kb 8 honapja. eleinte nem torodtem vele, volt mar hasonlo a szamban, gondoltam elmulik, de nem igy lett.

        Nem faj, nem verzik, csak ott van. Voltam vele orvosnal es azt mondta, hogy fekely, kaptam ra chlorhexamedet. Hasznaltam, de nem mult el.

        E kozben a nyalkahartyamon es az ajkamon fordyce foltok jelentek meg.

        A fekelyt ujra megmutattam orvosnak, es kaptam ra Adcortosyl nevu kremet, melytol szinten nem mult el. Majd kb 2 honapja fogaszatra mentem, ahol ismet Chorsodil kurara fogtak vele.

        Kb 3-4 hete megjelent mellette megegy, majd a inyem mas - mas reszein is.

        Ezek szinten nem fajnak, nem egnek, csak ott vannak.

        Jelenleg nagyon meg vagyok ilyedve, mert a neten ilyen panaszok megjelenesere csak a rakot talaltam.

        A fogorvosomhoz hiaba megyek nem tesz semmit, az idegi allapotom pedig egyre romlik a raktol valo felelmemtol.

        Kerem adjon tanacsot, lehet e ez valami mas is vagy valoban rakos lehetek.

        Koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a szájüreg betegsége témában

        Kedves Kérdező!.

        Először is nyugodjon meg.  Vélhetően nincsen szájrákja, a panaszai alapján legalábbis így gondolom.  Ha végképpen  meg akar nyugodni, látogasson el valamelyik közeli szájsebészeti szakrendelésre (Megyeszékhelyeken van ilyen legtöbbször), az ott dolgozó kollégák elég sok szájbeteget látnak, így a véleményükre nyugodtan adhat (Amúgy egy  jól felkészült fogorvos tanácsa sem kisebbrendű) Klinikákon külön szájbetegség szakrendelés is  működik.
        Sok szájelváltozás hasonló megjelenésű formájú és legeslegtöbb ártalmatlan. Sőt sok szájban megjelenő dolog más betegségnek a tünete (pl emésztőszervi,  hormonális problémáknak, vagy hiányállapotoknak és még sorolhatnám). De a szájüregi rosszindulatú daganatok amúgysem olyan itt-ott megjelenő típusú fekélyecskék, hanem általában egy helyen növekvő fájdalmas fekélyek vagy növedékek. 
         
                           Remélem sikerült megnyugtatnom
                                                                                     Dr. Katona Pál
                                                                                       fogszakorvos
                                                                             dento-alveolaris szájsebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 13:13:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: