• Fogtömés (ezt hallottam)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy 8 évvel ezelőtt, kicseréltettem az összes fogtömésemet (fehérre). Azt hallottam, hogy 8-10 évente nem árt kicseréltetni őket. Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy ez igaz-e? (Azóta rendszeresen járok ellenőrzésre és nem volt újabb lyukas fogam)
        Előre is köszönöm válaszát! Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a fogtömés témában

        Kedves Judit!


        Ha röviden akarok válaszolni, természetesen nem igaz. Amennyiben egy  fogtömés jó állapotú, nincs mellette másodlagos szuvasodás, esztétikai igényeinek megfelel, akkor nem kell piszkálni.
        Minden tömés, töméscsere trauma egy fognak, és bizonyos százalékban szövődmények is előfordulhatnak (pl. :fogbélgyulladás ,stb) , mely  a fog életkilátásait ronthatja.
        Az igaz, hogy régebben a fehér tömöanyagok minősége, fejlettsége kisebb volt, az orvosok tapasztalata kevesebb  volt, a technológia kezdetlegesebb volt ezért több probléma fordult elő. (fogelhalás, töméselszineződés, töméskikopás stb. ).
        Egy szó mint száz, ha a fogorvosa jónak itéli meg a tömést, és önnek semmi panasza   nincs akkor békén kell hagyni a fogat.

                                                                       Üdvözlettel:
                                                                                         Dr Katona Pál
                                                                                           fogszakorvos
                                                                                  dento-alveolaris szájsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-29 21:54:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: