• Meglazult fog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta mozgó fogat lehet még stabilizálni? egy fogról van szó.. köszönöm a választ előre is:)

        WEBBeteg szakértő válasza a meglazult fog témában

        Kedves kérdező!

        A kérdés rövid, de a válasz nagyon hosszú is lehetne.Röviden:

        -ha fogágybetegség miatt mozog a foga, az jó hatásfokkal kezelhető. A fogágy rendbetételével ( a fogíny kezelésével, illetve bizonyos esetekben a fogat tartó csontozat műtéti pótlásával.)

        - ha a foggyökér pl. trauma miatt sérült (pl eltört) annak már rosszabb a prognózisa

        De mindenképpen látnia kell szakembernek, mert még ezenkívűl nagyon sok mindentől függ a fog megtarhatósága ( többi fog állapota, általános szájhigiéne, általános egészségügyi állapot, életkor és még sorolhatnám). Tehát lássa fogorvos, olyan aki a parodontológiai (fogyágytan) és/vagy  szájsebészeti jártassággal rendelkezik.

                              Remélem segíthettem
                                                                               Dr. Katona Pál
                                                                         fogszakorvos
                                                                         dento-alveolaris szájsebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-05 11:40:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: