• Híd csere

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Volt egy porcelán hidam, amit 7 éve csináltak és most cirkóniumra cseréltetek, mert folyton gyulladásban volt és azt mondták lehetséges, hogy fém alergia miatt volt a gyulladás. Levették a hidat és az egyik tartó fogon (ami le van csiszolva) egy nagy fekete/barnás folt van. A doktornő nem mondta, hogy tömni kellene, vagy hogy azzal bármit is csinálni fog. Azt mondta, hogy 1 hét múlva mehetek a lenyomat vételre. Az lenne a kérdésem, hogy ez nem szuvasodás? Nem ettől volt a folyamatos gyulladás? Vagy erre tényleg rátehető így az új híd? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Volom András válasza a ínygyulladás, szuvasodás, korona, híd témában

        Kedves Látogatónk! A szín (a folt színe) önmagában nem jelent gondot, mert a korábbi szuvasodásokból származhatnak olyan anyagok, amik barnára színezik a fog anyagát, mikozben az nem szuvas. Sokkal lényegesebb, hogy a folt kemény-e. A kemény foltok esetén nincs oka aggodalomra. Az anyag puhasága utal arra, hogy ott szuvasodás zajlik. A kemény folt önmagában nem tud gyulladást okozni. Az ínyszélénél lévő gyulladást a hidak elálló széle, vagy az ott felrakódott lepedék és/vagy fogkő, esetleg az anyag okozta allergia okozhatja . Üdvözlettel: Volom András dr.


        Kérdés: 2017. október 04., 12:37; Megválaszolva: 2017. október 04., 19:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: