• Gyökérkezelt fog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! 3 hete a jobb felső szemfogamból letört egy darab. néha néha belefájdult,már tömött volt. elmentem a fogászatra és sajnos nagy lyuk miatt gyökérkezelni kelett. eléggé be volt gyulladva,kamilláztam és szivogattam. 3x mentem el kezelésre,majd lezárták egy ideiglenes töméssel mert már nem fájt a kezelés. másnap feszitő érzést éreztem a fogamban mintha lenne benne valami de nem tudom kiszedni. nem foglalkoztam vele,hátha elmúlik és szünik a gyulladás. péntek este fogmosás közben kiesett a tömés és nagyon vérzett és fájt a fog. szivogattam és öblögettem. hétfőn visszamentem de nem volt az én orvosom csak egy helyettesitő aki azt mondta,hogy nagyon csúnya elég gyulladt ezt nem lehet lezárni semmikép,és talán megmenteni sem. de mivel elől van nem akarja kihuzni. járjak átöblitésre és meglátjuk hogy javul+szivogassam,öblögessem. kicsit fájamikor szivom az orromban a csont meg a feje is szerintem attól fájhat már napok óta. nem dagadt az arcom,ha étel kerül bele akkor is fáj. a kérdésem az lenne hogy kb. mennyi ideig kell még kezelésre járnom. megmenthető még a fogam? és mi az az idő amit a fogorvosok megvárnak egy fognál? vagy ők fogják javasolni a húzást? ha igen,mi a lehetséges következő lépés,hogy ne legyek ott fogatlan? sajnálom hogy ennyit irtam de kétségbe vagyok esve! várom a választ köszönöm

        Dr. Varga Éva válasza a gyökérkezelés témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben javulás tapasztalható az átöblítések után, úgy érdemes továbbfolytatni a gyökérkezelést, és később megpróbálni újra lezárni a fogat. Panaszmentesség esetén, ezt követheti a fog gyökértömése. Ciszta, vagy kiterjedt granuloma esetén még mindig van lehetőség a gyökércsúcs sebészi eltávolítására rezekcióval. Így mindenképpen ragaszkodjon a foga megtartásához.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. december 06., 20:13; Megválaszolva: 2011. december 10., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: