• Daganattal fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr. A májamon van egy jókora jóindulatú daganat.Már nagyon rég nem szedek fogamzásgátlót,már a megjelenő tünetek elött sem.Most mégis úgy döntöttem,hogy szednék,de nem tudom,nem e okozok ezzel bajt.Ha szedhetek mi az,amit ajánlani tudnának? esetleg fogamzásgátló injekció? Válaszukat előre is köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a FNH, fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! Hasi ultrahang, az elváltozás szerkezetének meghatározása fontos, vérvételből pedig májfunkciós vizsgálat. Optimális vagy a hormontartalmú spirál (Mirena) lehet, vagy olyan méhen belüli fogamzásgátló, mely nem is hormontartalmú, pl. Goldlily. Ha a kivizsgálás a hormonális fogamzásgátlást nem zárja ki, a máj terhelésének csökkentésére a hormont kibocsátó hüvelygyűrű is megfontolandó (Nuvaring).


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. október 28., 14:28; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: