• Fogamzásgátló-hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kerestem a választ a kérdésemre az interneten és a fogamzásgátló leírásában is, nem találtam. 2. hónapja szedek Milligest 3 fázisú tablettát. Mai napon 18:00-kor bevettem a II. fázis utolsó tablettáját, majd 19:30 körül kisebb hasmenésem volt. 1,5 óra elteltével már befolyásolhatja a felszívódást? Mert olvastam olyat hogy akkor még nem jutott az emésztőrendszerbe a tabletta hatóanyaga ami a hasmenés miatt nem szívódhatna fel. Olvastam olyat is ha 12 órán belül beveszem a következő tablettát, akkor nem lesz gond, ez igaz a 3 fázisú tablettára is, mert most nekem pont a III. fázis tablettáját kellene elkezdenem. Most nem mernék emiatt óvszer nélkül együtt lenni a párommal, de szeretném tudni hogy mi a teendő ezek után. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a hasmenés, fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! A leírtak alapján a gyógyszer hatása nem csökkent, óvszer nélküli együttlét esetén sem nagyobb a teherbe esés kockázata mint bármely tablettaszedőnél.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. október 19., 19:57; Megválaszolva: 2011. október 20., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: