• fogamzásgátlás +paracetamol+c vitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már írtam pár nappal ezelőtt, és valóban kicsit keszekuszára sikerült a probléma leírása. Ráadásul kifelejtettem hogy nagy mennyiségú c-vitamint szedtem mellette, szerintem többet mint 1000 mg. Sajnos a dobozára nincs ráírva mennyit tartalmaz, de azt írja napi egy...és én vmiért félreolvastam és annak idején napi 2-t vettem be. Amúgy c vitamin+cink. Mikor újra elkezdtem a fogamzásgátló gyógyszer szedését akkor még a megfázás elleni paracetamolt és a c-vitamint is szedtem. Kb az aktus után a 13. napon el kezdtett fájni az alhasam ,inkább a hugyholyag körül sokat járok pisilni , fáj jobb oldalon a derekam, mellemet is nagyobbnak érzem, de szerintem csak azért mert már annyi mindent olvastam a neten, és annyira nem szeretném h terhes legyek, hogy mindent erősebbnek érzek. Közben a 15. napon csináltam terhességi tesztet ami negatív lett. Nincs hányinger, semmi mást nem érzek azon kívül h fáj az alhasam és mellnagyobbodást vélek felfedezni, de nem fáj a mellem, nem is érzékeny. Ennek tudatában , mit gondol mennyi az esélye annak h teherbe estem? Az antibébit azóta is mindig időben, és rendszeresen szedem. Köszönettel: Vetta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Vetta! A nagyobb mennyiségű C.vitamin gyorsíthatta a tabletta lebomlását, a paracetamol a hatékonyságot nem befolyásolja, összességében azt gondolom, nincs oka aggódni, a nem kívánt terhesség esélye igen kicsi. Vegyen egy Detego tesztet, ez nagyon korán kimutatja a terhességet, már teherbeesés után 10 nappal. Ha késne a menses, újfent csináljon tesztet, de remélhetőleg minden rendben lesz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 12., 16:05; Megválaszolva: 2011. október 13., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: