• Fogamzásgátló rosszul beszedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Szedtem már régen is fogamzásgátló tablettát(akkor Belarát) most májusban pedig Symiciát írtak fel nekem. A problémám az lenne,hogy e hónapban roppantul figyelmetlen voltam, és egyik este elfelejtettem bevenni, kb az első héten(és csak 24 órával később vettem be(sajnos nem írtam fel melyik napon) utána olvastam, és azt írták,hogy szedjem tovább csak e hónapban más védekezés is szükséges. Szedtem is,védekezetünk is gumióvszerrrel,de egyik este nem találtam a gyógyszert, ezért másik csomagot bontottam fel, de másnap már a régiből vettem be. Amikor eljött a 21. nap, bevettem a gyógyszert és akkor láttam, hogy még két tabletta maradt(az egyik amit elfelejtettem a másik pedig amit pótoltam másik csomagból. Sajnos belekavarodtam énis, ezért bevettem az úgymond 22.tablettát is. Remélem nem csináltam nagy hülyeséget, ez volt szombat este, és ma hétfő van, azóta nem vettem be másikat, a menzesezm pedig remélem emgjön holnap,ahogy szokott. A kérdésem az lenne, hogy a 21. gyógyszer beszedését követő 8. napon vegyem be a következő gyógyszert vagy pedig a 22. után? vagy esetlegesen valamilyen egészen más úton kell eljárnom? És elnézést kérek a bonyolult megfogalmazás miatt, remélem azért érthető voltam. Köszönettel: Sára

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Sára! Nekem se egyértelmű, hogy akkor hogyan is szedte a tablettát, de egy a lényeg, a tablettamentes szünet ne nyúljon tovább, mint 7 nap.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 10., 20:44; Megválaszolva: 2011. október 11., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: