• Volina fogamzásgátló megszünése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! A napokban hallottam hogy megszűnik a Volina fogamzásgétló tabletta amit én már közel egy éve szedek.Nem volt semmi panaszom rá jól bevált. Kb két hete voltam a nőgyógyászomnál de ő nem mondott ilyen információt és még a receptet is felírta.(Sajnos a héten már nem tudom telefonon elérni őt ezért írok Önnek)A patikákban már csak helyettesítőt tudnak adni.El merjem kezdeni szedni vagy beszéljek az orvossal.?nterneten keresgettem és jól látom hogyha a gyógyszer tájékoztatójában az szerepel hogy 3mg/0,03mg(ami a Volinán is van) akkor az megfelelő lehet és nem fog kellemetlenséggel járni az átállás egy másikra? Köszönöm válaszát, Kiss Rebeka

        Dr. Veress Dóra válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Kedves Kérdező! Ha az új készítmény azonos összetevőket azonos mennyiségben tartalmaz, akor nem jelenthet semmi gondot az átállás. Ha nem kap teljesen azonos készítményt, akkor a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően kell végezni az átállást, és nem lesz semmi gond.


        Kérdés: 2011. szeptember 08., 18:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 01:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: