• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy nem tudom mit tegyek ebben a helyzetben. Már több mint egy éve szedtem a Dienille fogamzásgátló tablettát, mikor a 7 napos gyógyszerszünet után be kellett volna vennem a következő szem gyógyszert nem volt tablettám. Az azt követő napon sem volt alkalmam elmenni vásárolni, mert pont ünnepnapra esett. Majd a hétvége elteltével elmentem kiváltani. A gyógyszert mivel nem a menstruációm 1,2-5. napján vettem be ezért nem tudom,hogy mit csináljak, vagy,hogy egyáltalán van-e hatása?! A menstruációm első napjától számított 12. napon vettem be az első szemet. Már körülbelül a fél levéllel beszedtem! Van-e hatása? Ha nincs mennyi időt kell még várni, vagy, hogy szedjem,hogy jó legyen? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tímea.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Kedves Tímea! Szedje tovább a tablettát, majd 7 nap szünetet tartva folytassa az új levéllel. Ebben a ciklusban kiegészítő védekezés (óvszer) szükséges, mert a védő hatás elégtelen a szedés módja miatt.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 21:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: