• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 hónapja szedek fogamzásgátlót! Eddig mindig beszedtem a gyógyszereimet, mindig időben megjött a menszeszem. A legutóbbi vérzésem után újra elkezdtem szedni a gyógyszert, miután kihagytam a 7 napot! A legutóbbi vérzés után 5-6 napra rá újra megjött a menszeszem. De most kihagytam 1 szem tablettát. De másnap ugyan úgy folytattam a szedést. Ez a két vérzés között voltuk együtt a párommal. A védettség megvolt-e? Szedjem a gyógyszert ugyan úgy mint eddig? vagy inkább hagyjam ki a 7 napomat. A következő hónapban így meg kell jönni-e a menszeszemnek h most 2x volt egy hónap alatt? Ha esetleg ismét megjön akkor kezdjem szedni az első napján vagy vagy maradjon minden ugyan úgy és ne változtassak semmit a szedésen?

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Tisztelt Hölgyem! Ne változtasson a szedésen, szedje végig úgy, ahogy szokta. Az egy nap kihagyás valószínűleg nem csökkentette a védettséget, de ha a várt időben nem jön meg a menses (megvonásos vérszés), végezzen terhességi tesztet. Nem várható, hogy a következő ciklusban is jelentkezik áttöréses vérzés, de ha a ciklusonkénti 2 vérzés 3-4 hónapig fennáll, keresse fel orvosát, mert gyógyszerváltás válhat szükségessé.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 16:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: