• Fogamzásgátló tabletta váltása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Megfelelő fogamzásgátló tabletta választásában szeretném kérni az Ön tanácsát, illetve másodlagos szakvéleményét. Nőgyógyászom ezidáig Symicia illetve Novynette fogamzásgátló szer szedését javasolta. Symicia nevű készítményről - fél év után - jelentős súlygyarapodás miatt váltottam át Novynette tablettára. Jelenleg harmadik hónapja használom e készítményt, azonban nem vagyok megelégedve vele: Menstruációm egyre rendszertelenebb. (Legutóbb két hétig tartott és sokkal erősebb is volt mint ezidáig.) Lábamban egy eddig problémamentes érben feszítő fájdalom jelentkezett melyet sem fizikai igénybevételhez, sem egyéb kiváltó körülményhez nem tudok társítani, illetve kellemetlen hüvelyi folyást tapasztaltam. Ön mely egyéb fogamzásgátló tablettát ajánlaná ez esetben? A készítménnyel szemben különleges igényeim (bőrproblémák megszüntetése... stb.) nincsenek. Elsődleges elvárásom a menstruációm beállítása és a megfelelő védelem lenne. (23 éves vagyok. Vérnyomásom és vérképem normális. Enyhén hízásra hajlamos vagyok,jelenlegi súlyom 56 kg. Egyéb betegségemre asztma illetve allergiakészítményt szedek. (Foradil és Loratadin) Visszér problémáim nincsenek, kizárólag az elmúlt egy hónapban tapasztaltam a fent említett tünetet.) Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Nagy Anett

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Anett! Érdemes lenne a lábfájást kivizsgáltatnia, mert nem biztos, hogy a tabletta okozza. A Lindynette 20 tablettát próbálja meg szedni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 11:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: