• Elmaradt menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Lassan tíz éve szedek fogamzásgátlót és csupán egy év kimaradásom maradt, mivel nem volt állandó partnerem elhagytam a gyógyszert. Korábban Tri-Regol tablettát szedtem, de azt magas hormontartalma miatt 3 éve cypromixra cseréltük a nőgyógyászommal. Két hónapja abbahagytam a gyógyszer szedését, mert hosszabb időre elutaztunk és megfeledkeztem a receptről. Az abbahagyás után szabályosan megjött a menzeszem, bár jobban görcsöltem, de ez nem lepett meg, ugyanis korábban is nagyon görcsölős voltam. Ebben a hónapban viszont napok óta késik, megjegyezném, hogy mióta abbahagytam a gyógyszert nem voltam együtt a párommal, mivel nem bírom egyik óvszert sem egészségügyileg. A bőröm is igen problémás lett, ez korábban egyáltalán nem volt jellemző. Amikor meg kellett volna jönnie megvoltak a szokásos tüneteim, fájt a mellem, görcsölt a hasam, stb.Sok fórumban olvastam, hogy a gyógyszer elhagyása okozhatja a menzesz kimaradását. Azt szeretném tudni, ez valóban igaz e, és ha kiváltom újra a gyógyszert mikor kezdjem el szedni, ha továbbra sem lesz első menzesz napom amikor elkezdhetném? Válaszát köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Ennyi késés után keressen fel nőgyógyászt, a menses gyógyszeresen meghozható, a ciklus beállítható. Valóban van ilyen, hogy hosszas tablettaszedés után sokáig nincs menses, ez általában akkor jelentkezik, ha előzőleg is szabálytalan volt a ciklus.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 16:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: