• Kiedészítő védekezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 10 hónap Yadine ismételt szadése után (2 terhességem után, de már 10 éve Yadint szedtem, csak a 2 terhesség szakította meg ezt a folyamatot) most orvosommal konzultálva (közti vérzések miatt) másik gyógyszert fogok szedni (Qlaira). Orvosom azt mondta hogy a Yadin végeztével, a menstruáció 2. napján kezdjem el szedni a Qlaira-t. Egyéb teendőm "nincs". Olvastam (többek között ezen az oldalon is) hogy javasolt az 1 hét kiegészítő védekezés. Kérdésem, hogy miért? Hiszen ha a Yadinet szedném tovább, amit ugye 7 nap kihagyás után kell újra kezdeni akkor az védene. Most kb. 4 nap kihagyás után elkezdett gyógyszer nem véd? Köszönöm válaszát

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerváltás miatt az első ciklusban a peteérés gátlása bizonytalan lehet. Bár feltehetően védi az új gyógyszer, de biztonságosabb, ha a megadott módon kiegészítő védekezést is alkalmaz.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 09:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: