• Antibiotikum szedése utáni barna folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr, Novynette fogamzásgátló tablettát szedek, minden szemet pontosan bevettem. Mivel megbetegedtem, 1 hétig Aktil 500 mg/125 mg antibiotikumot kellett szednem. Megpróbáltam probiotikummal bevenni a fogamzásgátlót reggel, és rá kb. 2,5-3 órára szedtem be az antibiotikumot. Az antibiotikum kúra 1 hete véget ért, ma vettem be az utolsó szemet a fogamzásgátlóból, ám már 3 napja sötétbarna folyást tapasztalok (olyat, mint amikor múlóban van a menstruációm). Ez lehet az antibiotikumtól? Mi a teendő ilyenkor: kihagyhatom a 7 nap gyógyszerszünetet, vagy folytassam holnap a következő levél fogamzásgátlóval? Ilyenkor kiegészítő védekezést kell alkalmazni, vagy véd a gyógyszer? Választát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Az antibiotikum okozza valószínűleg a barnás folyást, ne tartson most szünetet, hanem szedje folyamatosan a következő csomaggal, az antibiotikum szedése alatt és még 7 napig szükséges óvszer.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 17:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: