• Fogamzásgátló és antibiotikum - meddig védekezzek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Légúti gyulladásokra elég erős antibiotikumot kaptam (Duomox 1000). Augusztus 22-én (hétfő) veszem be a jelenlegi ciklus utiolsó tablettáját (Noynette). Az antibiotikum 24-én (szerda) fogy el. A következő levél fogamzásgátlót 30-án fogom elkezdeni. A kérdésem pedig az, hogy ilyen egybeeséssel tulajdonképpen meddig is kell kiegészítő védekezést alkalmazni. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a menstruációkésleltetés ilyenkor miért is szükséges? (Erről az oldalon olvastam egy cikkben.) A választ/válaszokat/ előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Szünet nélkül folytassa a következő csomaggal, mert a tablettamentes időszak növelné a nem kívánt terhesség esélyét, a Duomox szedése alatt és még plusz hét napig kell óvszert is használniuk.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 20:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: