• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dilatativ Cardiomiopatiaban szenvedek 3 éve, beültetett Peace Makerrel és Defibrilátorral rendelkezem, gyogyszereket is szedek pontosabban Carvedilolt, Spiront és Warfarint!Az lenne a kérdésem, hogy milyen fogamzásgátlási modszert lenne a legalkalmasabb alkalmaznom?Szedtem a Yasminellett, de a Warfarin miatt az orvosom nem ajánlja!Köszönöm a választ előre is!

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Megfelelően beállított és a cél INR tartományt eredményező warfarin mellett szedhető kombinált hormonális fogamzásgátló szoros INR kontrollok mellett (ami nyilván amúgy is megtörténik). Ha már szült (de ha még nem, akkor is) megfontolandó és talán kevésbé kockázatos volna méhen belüli fogamzásgátló eszköz használata - ezzel kapcsolatban keresse kezelőorvosát. A spermicidek, óvszer, naptár módszer és megszakítás természetesen alkalmazható, de az előbbi kettótől ezek hatékonysága (Pearl-indexe) jelentősen elmarad.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 17:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 05:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: