• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy állandó közti vérzésem van a két menstruáció között! 7 éve szedem a mercilon nevű fogamzásgátlót. Eleinte nem volt vele probléma, de az utóbbi időben egyre sűrűbben jelentkezik. Legutóbbi alkalommal sötét barna színű volt, a mennyisége nem túl jelentős. A másik problémám, h körülbelül egy év alatt 5-6 kg-ot híztam, annak ellenére hogy rendszeresen, heti 5 alkalommal járok tornázni, futni... Az étkezésemre is odafigyelek és semmit nem sikerül fogynom. Körülbelül fél éve migrént diagnoztizáltak, és nagyon sok gyógyszert szedek rá, de sajnos majdnem hatástalan az összes. Régen is fejfájós voltam, de 1-2 éve hetente előjön az elviselhetetlen fájdalom! Tudnának segíteni, hogy mi lehet a gond?

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! Mielőbbi fogamzásgátló-váltás szükséges 3 ok miatt is: 1. hogy a közti vérzések megszűnjenek, 2. hogy a migrén megszűnjön, és 3. a hízás visszafordítására újabb, IV. generációs gesztagént tartalmazó készítmény alkalmasabb lehet, mint a Mercilon hatóanyaga. Ezek miatt keresse fel nőgyógyászát.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 17:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: