• Fogamzásgátló tabletta abbahagyása utáni vérzéskimaradás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Kb. 2 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését (Yadine-3,5 év után). Az első menzeszem 3 napos csúszással jött meg, viszont most már az 5 napnál járok és még mindig semmi... Hallottam róla, hogy a tabletta abbahagyása után idő kell míg visszaáll a ciklusom a normális ütemébe, lehetséges, hogy emiatt csúszik a menzeszem?Kicsit félek...Ráutaló jeleket már éreztem, mint pl. kisebb alhasi fájdalom, de azon kívül semmi több. Én kizártnak tartom, hogy terhes lennék, ugyanis minden egyes alkalommal óvszerrel védekeztünk a párommal és minden rendben volt (ráadásul az elmúlt időszakban nem is voltunk olyan sokszor együtt). Folytatni szeretném a tabletta szedését és a menstruációm 1. napján akartam elkezdeni szedni újra, várjam meg míg megjön, vagy folytathatom? Ebből nem lehet probléma? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A fg. tabletta abbahagyását követően lehet még néhány hónapig rendszertelenebb a menses. Mindenképpen csak akkor kezdheti a fg. tabletta szedését ha megjött a mensese, vagyis a meneses első napján. Amennyiben nem jelentkezik vérzés reggeli első vizeletből csináljon terhességi tesztet!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. július 27., 21:50; Megválaszolva: 2011. július 31., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: