• Laurina-hasmenés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő lenne: 17 nappal ezelőtt elkezdtem Laurina fogamzásgátlót szedni.Azóta napi szinten hasmenésem van, és közben elkaptam egy fertőző hasmenés járványt is.Minden nap szedtem a gyógyszert, viszont valószínű ürült is belőlem.A járványon túl vagyok, diétáztam, viszont a mai napig, ha eszem valamit, ami nem száraz kenyér, vízszerű hasmenés fog el, szédüléssel, és izomrángással kísérve.Semmi más dolgot nem eszek a hasfogókon, és száraz kenyéren kívül, mint a Laurina tablettát.Okozhatja-e ez a hasmenést a remegéssel, hagyjak-e fel a szedésével? A gyógyszer betegtájékoztatóján többször is szerepel a szédülés, hasmenés, mint lehetséges mellékhatás.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Nem valószínű, hogy a Laurina okozza a súlyos hasmenést, valószínűbb, hogy a fertőzés után a bélflóra súlyosan károsodott, és nem tudott regenerálódni, továbbra is diéta, probiotikus kúra javasolt.Ha kiszáradás tünetei jelentkeznek, forduljon orvoshoz. Kiegészítő védelem egész hónapban szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 23., 21:41; Megválaszolva: 2011. július 24., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: