• Fogamzásgátló kihagyaása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszadó. 4. levéllel szedem a lnydnette 20 fogamzásgátlót. Eddig nem volt semmilyen gondom, mindig megjött 29 napra.A 7 napos szünet után rendesen elkezdtem szedni a gyógyszert ahogy szoktam (ez egy pénteki nap).. A fogamzásgátlót tablettát szedtem minden nap. Köv héten szerdán.(a 6. szem bevételének napján, ezt a 6. szemet bevettem) együtt voltam a barátommal s nem védekeztünk. Másnap. csüt. és pénteken szintén bevettem a gyógyszert. Szombaton amikor a 9. szemet kellett volna bevennem elmaradt, s csak vasárnap 24 óra múlva vettem be a gyógyszert a vasárnapival együtt. Milyen hatással van a kimaradt gyógyszer a szerdai együttlétünkre? A szombati kimaradt gyógyszer hatása mikor csökken? Szerdai együttlétünk óta nem voltam a párommal. A 9. szem gyógyszer ugyebár az már a második héthez tartozik, s ekkor azt irják ha a második héten kimarad egy szem gyógyszer nem kell más védekezés, ugye?De én tartok ilyenkor, s védekezni fogunk más módszerrel is. Mivel együttlétünk elött szedtem a gyógyszert, utána is szedtem 2 napig, közben kimaradt egy szem, s azóta is szedem a gyógyszert, nem kell izgulnom? Köszönöm válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Mivel a második héten maradt ki, nem kell aggódni, jól tette, hogy pótolta, nem is szükséges kiegészítő védelem, ha mégis aggódik, a kimaradt szem után 7 napig használjanka óvszert.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 18., 09:19; Megválaszolva: 2011. július 19., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: