• Áttöréses vérzés-fogamzásgátló?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő, körülbelül egy éve tart nálam az az állapot, hogy gyakorta váltottam fogamzásgátlót áttöréses vérzés/nyomvérzés miatt. 1,5 évig szedtem a milligest, majd tavaly elkezdtem szedni a yasminelle, jangee majd a triodena nevű gyógyszereket (átlagban 3-4 hónapig) végül az orvosom újra a milligestet írta fel nekem. A többinél szinte végig véreztem a 21 nap alatt, majd a milligest újraszedésével az első három hónapban semmilyen problémám nem volt, azonban a 4. hónap első fázisnak végén egy napig, majd az utolsó fázis utolsó 3 szeménél újra jelentkezett közti vérzés, erőteljesen úgy mint a 7 napos szünet alatt. A kérdésem az lenne, hogy milyen gyógyszer lehetne megoldás erre a problémára? Hallottam a Gracial-ról és a Qlaira-ról (utóbbit az orvosom az esetleges menzesz kimaradások miatt nem ajánlott és bevallom nekem sem szimpatikus a 28 napos tablettaszedés.) van olyan gyógyszer amivel megszűnhetnek az áttöréses vérzések vagy szedjem tovább a Milligestet hátha az 5.-ik hónapra megoldódnak a gondok? Köszönöm válaszát,

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! Én még biztosan várnék 2-3 hónapot, hogy kiderüljön, valóban rendszeres-e az áttöréses vérzés. Ha igen, akkor viszont - orvosával ellentétben - én valószínűleg a Qlairát javasolnám, tekintve az Ön korábbi panaszait is és a qlaira hatásait.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. július 18., 08:46; Megválaszolva: 2011. július 24., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: