• Pharmatex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sok ellentmondó véleményt lehet olvasni a pharmatex készítményekről, sokan azt írják, hogy mellette lettek terhesek stb. Én a pharmatex kérmet használom heti 1-2 alkalmommal és érdeklődnék mennyire biztonságos, vagy tényleg kellene más megbízhatóbb módot keresni. Sajnos a hormon tartalmú készítmények nem jöhetnek szóba. A pearl-index amit a gyártó közzé tett az 0,74%-ot jelöl meg ami kecsegtetően hangzik de ugye ez a gyártó által publikált szám. Mekkora az esélye egy esetleges teherbe esésnek ennek használatakor mikor az összes vonatkozó előírást betartja az ember! Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        A szakirodalmi adatok elég széles skálán adják meg a spermicidek Pearl indexét, kb. a két szélső érték 3 és 20. Tehát eléggé bizonytalan a módszer, javaslom, használjanak óvszert vagy fogamzásgátlót.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 11., 13:34; Megválaszolva: 2011. július 12., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: