• Fogamzásgátló, és fertőzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktor nő! Két kérdésem lenne: A menstruációmat el szeretném tolni egy héttel, mert pont akkor lenne, mikor nyaralni megyünk. Ezt hogyan tehetem meg? elég egy héttel korábban abbahagyni a fogamzásgátló szedését, és utánna folytatni, vagy esetleg 2 hónapon keresztül kellene? A másik kérdésem az lenne, hogy mikor természetes vízben fürdök (pl.:Balaton, Duna), mennyire kell félnem nőgyógyászati fertőzésektől? Esetleg védelmet nyújt, ha felhelyezek egy tampont is fürdés előtt? Köszönöm válaszát. Sára

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Sára!

        Amennyiben késleltetni akarja a menstruációját abban az esetben, ha kombinált fogamzásgátló tablettát szed, szedje tovább a tablettát, tehát kezdje meg a következő havi fogamzásgátló tablettáját a jelenlegi csomag befejezését követően. A szedést folytathatja egészen a második csomag kiürüléséig. A második csomag szedése alatt pecsételő vérzés jelentkezhet. A következő csomagot a szokásos hét napos szünetet követően kezdje el.
        A természetes vizekben való fürdéskor kicsi a valószínűsége a nőgyógyászati fertőzéseknek, nagyobb az esélye inkább a húgyhólyag gyulladásnak, amelyet például úgy kerülhet el hogy nem tartózkodik túl sok időt a hideg vizben.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 01:16:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: