• Kisebb hormontartalommal lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan tabletta/hüvelygyűrű/készítmény, amelyet trombózisgyanúsan is lehet használni? Az egyéb módszerek sajnos nem jönnek számításba(spirál-még nem szültem, spermicid-allergiásak vagyunk rá, óvszer-én vagyok rá allergiás). A hormonnal pedig az volt a baj, hogy szedése alatt 2 trombózis gyanús alkalommal vittek kórházba, de egyik sem igazolódott. (igaz 4 év alatt nem volt vele probléma, és egy nagyon stresszes időszakban történtek ezek az esetek) Kérem szépen segítsem, mert így már 2 hónapja, mióta abbahagytam a tablettát, párommal a kapcsolatunk egyre sodródik a szakadék felé. Illetve még az a kérdésem lenne, hogy milyen vérvizsgálatot kell kérni a nőgyógyásztól, ha a trombózisgyanút szeretném nézetni? Ugyanis, mielőtt el kezdtem szedni a tablettát anno, nem küldött el vizsgálatra az orvosom. Válaszát előre is köszönöm, és reménykedve várom!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A thrombosis hajlamot un. APC- rezisztencia teszttel lehet igazolni, amennyiben ennek az eredménye positív, ekkor szoktuk elvégzeni a Leiden mutációra vonatkozó szűrést, erre az Ön esetében mindenképpen szükség van. Amennyiben a thrombosishajlam igazolódik és az előzményt is figyelembe véve nem ajánlatos hormontartalmú készítményt alkalmaznia. Elsősorban végeztesse el a vizsgálatokat!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. június 24., 01:18; Megválaszolva: 2011. június 25., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: