• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy egy évig szüneteltettem a fogamzásgátló gyógyszer szedését, mivel 10 évig szedtem előtte folyamatosan. Most a múlt hónapban úgy döntöttünk a párommal, hogy ismét a gyógyszeres fogamzásgátlást választjuk. Orvossal kiírattam (Mercilon). Majd amikor a vérzés megkezdődött (igaz gyengén de ez nálam normális) el kezdtem szedni. Ennek már 7 napja és még mindig nagyon gyengén és időszakosan vérzek. Nem jelentkezett a megszokott vérzés mennyisége! Kérdésem hogy ez lehet a gyógyszertől? Esetleg túl hamar kezdtem meg a szedését? Van-e ennek jelentősége? Esetleg szükségesnek érzi-e terhességi teszt elvégzését? És védettséget ad-e már a gyógyszer így is a 7. nap után vagy használjunk egyéb fogamzásgátló módszert továbbra is? Előre is köszönöm gyors válaszát/válaszait! Tisztelettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszert, ha a menses első napján kezdte szedni, akkor onnantól véd. A pecsételgető vérzés pedig az újrakezdésnél is gyakori, 3 hónapig nem is tekinthető kórosnak.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 21., 10:40; Megválaszolva: 2011. június 22., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: