• Mennyire vagyok védett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Több, mint egy éve szedek Mercilon fogamzásgátlót. A ciklusom 2. hetében 2 szemet kihagytam (véletlenül), utána folytattam, de a 4. napra rá megjött. Még februárban ugyanilyen problémám volt, akkor is 2 szem maradt ki és ugyanígy megjött, viszont háziorvos tanácsára folytattam a gyógyszer szedését. Ez azt eredményezte, hogy nem múlt el a menstruációm 2 hétig. A nőgyógyász azt mondta, hogy amikor a menstruáció elkezdődött, akkor kellett volna a szünetet tartanom. Most így is teszek, ám nem tudom, hogy mennyire vagyok jelenleg védett és mennyire leszek akkor, amikor a 7 napos szünet után újra elkezdem szedni a gyógyszert? Kell-e kiegészítő védekezést alkalmazni és ha igen meddig? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Jelenleg nem védett teljes mértékben, így más formában is védekeznie kell. A következő levélnél, amennyiben rendben szedi a gyógyszert, teljes védettsége lesz.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. június 19., 19:31; Megválaszolva: 2011. június 22., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: