• Milyen vizsgálatok szükségesek fogamzásgátló tabletta szedése előtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két hónappal ezelőtt sajnos be kellett vennem egy Escapelle nevű gyógyszert. Akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy egy hónap múlva menjek el nőgyógyászhoz. Még soha nem kellett bevennem ilyen tablettát, és semmilyen fogamzásgátlót nem szedtem. A párommal óvszerrel védekeztünk, sajnos kiszakadt. Úgy döntöttem, több okból is, hogy szeretnék felíratni fogamzásgátlót. Mikor visszamentem a nőgyógyászhoz, elmondtam, hogy mi történt. A doktor úr csak annyit kérdezett, rendesen megjött e a menzeszem, és mivel igen, mindenféle további kérdés és vizsgálat nélkül felírta nekem a Jangee nevű tablettát, majd annyit közöltek, hogy mikor legközelebb megyek újabb adagot felíratni, rákszűrést is készítenek. Mikor a párom megtudta, hogy semmilyen vizsgálatot nem végeztek, megkért, hogy ne szedjem, csak miután megbizonyosodtunk róla, hogy szedhetem ezt a gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben milyen vizsgálatokat kellene elvégezni, vagy ezt az esemény utáni tabletta miatt nem kérték? Bevehetem e biztonsággal akkor is a gyógyszert, ha ezek a vizsgálatok elmaradtak? Esetleg én kérhetem e ezeket az elmaradt vizsgálatokat? Szíves válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Rutin nőgyógyászati vizsgálat szükséges, illetve a saját és a családi kórtörténettől függően szükség lehet véralvadási vizsgálatokra is, ha trombózishajlam van a családban. Javasolt még a gyógyszer felírása előtt a szedett gyógyszerek, meglévő betegségek áttekintése.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 12., 23:40; Megválaszolva: 2011. június 13., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó