• Védekezés...de hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nem tudom milyen eszközzel tudunk védekezni a párommal. A történet ott kezdődött, hogy 3 év Yadine tabletta szedése után 2x is trombózisgyanúval kórházba kerültem. Értelemszerűen abba kellett hagynom a szedését, és más hormonkészítményt sem kaphatok. Azóta (2 hónapja) Pharmatex hüvelykrémmel védekezünk, amire viszont -mint kiderült 2 hete- a vőlegényem érzékeny. Beszéltünk még a fogamzásgátló habról, aminek viszont a pearl-indexe nem bízató, az injekcióról, amit viszont hormontartalma és a mellékhatásai miatt negáltam, illetve a pesszáriumról, amit viszont a nőgyógyászom nem ajánl. Párom az óvszerről hallani sem akar, közölte, hogy úgy nem hajlandó védekezni, inkább majd megszakításosan csináljuk. Én viszont e módon nem szeretném, mert nem szeretnék még terhes lenni, mert azt mondta a vőlegényem, hogy ha teherbe esek abortuszra visz. Én viszont az abortusztól óckódom annyira, mint ő a gumitól. Kérem segítsen, milyen eszközök vannak még, amiket kipróbálhatunk! Köszönettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező! Egyszerűen nem értem a párja hozzáállását, ha adott egy biztonságos, mellékhatásokkal nem rendelkező módszer, akkor miért kell egyéb után kutatni. A védekezés nemcsak a nő feladata, hanem közös feladat. Ha a hormonális szerek nem jönnek szóba az ön betegsége miatt, a helyi Pharmatexre a párja allergiás, a pesszárium nem jön szóba, akkor marad az óvszer. A megszakításos védekezésbe véletlenül se menjen bele! Semmi baja nem lesz az óvszertől a barátjának, de önnek lehet abból, ha enged ebben a kérdésben. Mérlegeljenek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 07., 12:43; Megválaszolva: 2011. június 08., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: