• Lehetséges terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktror Úr/Nő, szeretném a véleményét kérni egy problémámmal kapcsolatban! Körülbelül fél éve szedek fogamzásgátlót(lyndinett20). Rendszeresen szedtem a gyógyszert, semmilyen mellékhatása nem jelentkezett, az első levél szedésénél pecsételős vérzést kivéve. Az előző levél befejezése után, rögtön elkezdtem szedni a következőt, mivel késleltetni akartam a menstruációmat. Viszont az új levél 4. bogyóját teljesen kihagytam, viszont utána folytattam a többit. A történtek előtt 5nappal volt szexuális kapcsolatom, utána két hétig megint nem, viszont hol erősebben, hol gyengébben véreztem(nem barnásat). Most hagytam abba a második levelet és úgy érzem, hogy a mellem kissé megnagyobbodott, feszül. Ahogy nemsokkal elkezdtem szedni a második levelet, gombás fertőzéssel kezeltek, betartottam az előírtakat és mitán letelt a várakozási idő, csak azután voltam együtt a párommal. A gyógyszer kihagyása és a fertőzés befolyásolhatja a vérzésemet, vagy esetleg utalhat terhességre is? Hálásan fogadom a véleményét és előre is köszönöm a segítségét!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A pecsételő vérzés azért jelentkezett, mert nem tartott szünetet. Nem valószínű terhesség. Most, a második levél után meg kellene jönni a mensesnek, valószínűleg nem lesz semmi gond. Ha esetleg mégis késne a menses, csináljon tesztet!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 05., 19:18; Megválaszolva: 2011. június 06., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: