• Fogamzásgátlás+véralvadásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Eltört a lábam és clexane injekciót kell használnom naponta,hogy ne kapjak trombózist. Azt szeretném kérdezni, hogy ez befolyásolja e a fogamzásgátló tablettát,mint például az antibiotikumoknál ugye nem hat,szóval ennél hat?! Köszönöm mielőbbi válaszát.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló kifejti a hatását, viszont ellenőrizni kell, megfelelő-e a testsúly alapján választott Clexane véralvadásgátló hatása (anti-Xa szinttel), mert aluldozírozás esetén a lábtörés miatti immobilizáció és a fogamzásgátló együtt könnyen trombózist okozhat.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 04., 17:29; Megválaszolva: 2011. június 06., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: