• Vérzészavar, köztivérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Nőgyógyászati kérdésem lenne. 38 éves nő vagyok, nincs gyerekem, fogamzásgátlót szedek kb. 8 éve. Most a Milligest nevűt. Többször is előfordult már, hogy a tabletta szedése alatt megjött a havi vérzés. Az utóbbi 4 hónapban minden alkalommal volt egy köztivérzésem, de már 2-3 nap helyett 1 hétig is tapasztalom a rendszertelen idő előtt megjött vérzést. Legutóbb a 12. napon jött meg, nagy darabos alvadékos volt és enyhe hányinger kísérte. Ilyenkor mindig jóval kisebb mennyiségű a vérzés, mint amikor a normális ciklus szerinti. A rendszertelen vérzések miatt kértem legutóbb kb. 4 éve új fogamzásgátlót a nőgyógyásztól, a Milligestet de ezzel sem sikerült a kiküszöbölni a köztivérzést sőt mostanában még gyakoribb lett. Lehetnek a tünetek a változókor miatt, ill. milyen vizsgálatot csináltassak hogy kiderüljön mi az oka? 3 hónapja fogyókúrázok 5 kilót akartam leadni (167/62), kevesebb kalóriát viszek be, nem eszem rizst, lisztet, burgonyát és cukrot. Viszont nem tudtam 1,5 kilónál többet fogyni, 2 hónapja semmi nem megy le. Lehet összefüggésben a havi ciklussal? Válaszát előre is köszönöm. Kata

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kata! Az enyhe fogyással nem gondolom, hogy magyarázható a tünete (orvosilag egyébként sokkal hasznosabb és hatékonyabb kalóriamegszorítás helyett fokozott -égetést - testmozgás - alkalmazni. Ha az organikus ok (pl. endometrium polip, hyperplasia, myoma, adenomyosis stb.) nőgyógyászati vizsgálattal kizárható, javasolt váltás Qlairára - ezzel kapcsolatban konzultáljon nőgyógyászával.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 02., 10:44; Megválaszolva: 2011. június 06., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: